pátek 7. prosince 2012

Šílenství kolem BB creamů

Tento článek si zkrátka neodpustím. 
Ze všech stran na mě útočí tubičky s popiskem BB. Skáčou mi do očí ze stran magazínů, reklam na YouTube, celkově z reklam na internetu (tímto zdravím svůj Adblock), drogerie utopené v revolučních polepech: "Mějte krásnou pleť, 3v1, zapomeňte na svůj makeup-korektor a pudr, horká novinka, revoluce" apod.. 
Všichni kolem mě jsou z BB creamů vyřízení a je to pro ně nebe. Proboha proč? 
Originální BB cream je našedlý krém, který uvnitř sebe skrývá molekuly z pigmenty. Navíc v krásném balení. Jeho kouzlo spočívá v tom, že se údajně přizpůsobí pleti individuálně dle jejich potřeb. Většinou byl ve dvou odstínech. Se slabším pigmentem pro bledé tváře a se silnějším obsahem pigmentu pro tmavší typy pleti. Krém se nanese na obličej, nebo hřbet ruky a pomocí krouživých pohybů rozevřete pigmenty a krém začne měnit barvu podobnou barvě pleti. Umí pleť sjednotit, zmatnit, údajně i skrýt nějaké nedokonalosti, ale až takovou sílu bych mu nedávala. 
Zejména BB cream používají v Japonsku, Koreii ženy pro jejich porcelánovou a čistou pleť. 
To co najdeme v našich drogeriích? 
Většinou obyčejný tónovací krém, nebo makeup v nevzhledné tubičce. Minimálně tři odstíny. Když je nanesete na hřbet ruky, zjistíte že jsou už v balení pigmentované, takže hledáte podle odstínu to, co se bude hodit k vaší pleti. Takže počkat? Jaký BB cream? 
Nejvíc mě děsí, že už se začínají objevovat krémy s názvem CC cream. A to nejstrašidelnější? Abeceda je sakra dlouhá. Máme tedy očekávat DD a EE cream? 

Co jsem objevila. Zatím jediný "BB" cream v českých drogeriích, který krajově odpovídá originální myšlence BB je výrobek od Loreál BB Magique Nude. Opět tedy ve třech "odstínech" - Fair, Light a Medium. 





5 komentářů:

  1. Konečně fakt plnohodnotný článek o BB, který člověku něco řekne a hlavně zaujme při čtení. Fakt super článek ;)Nechtěla bys udělat na ten BB od Lorealu recenzi ? docela by mě zajímal tvůj názor :)

    OdpovědětVymazat
  2. souhlasim,souhlasim!!!!!!!

    http://lifewithan.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. super článek, mám totiž tónovací krém, protože jsem o BB krému moc nevěděla a právě si po dojití tónovacího krému plánuju koupit ten slavný a zázračný BB krém, díky moc za tento článek, aspoň budu vědět, který mám koupit. Máš ho už odzkoušený?

    OdpovědětVymazat
  4. inak BB su povodne z Nemecka, do dnesnej podoby ich dotiahli v Korei...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já četla zase něco jiného. Ale je to možné, děkuji za doplnění, tohle je široké téma. :-)

      Vymazat